27 Nisan 2012 Cuma

Anime




 ANİME

Anime nedir?

Japon çizgi filmlerine verilen isimdir.Normal çizgi filmlerden farklıdırlar çünkü karakterlerin çizim tarzları farklıdır . Örneğin animelerde karakterler büyük gözlü , küçük burunlu olurlar , fizikleri zayıf ve güzeldir . Ayrıca çizgi filmler genelde küçük çocuklara hitap ederken animelerin her yaş için türü vardır hatta anime pornosu(hentai) bile vardır . Tabiki izlemiyoruz sadece bir örnekti zaten genelde ahtapotumsu canavarlarla ilişkin oluyorlar ne demek istediğimi bir animeci anlamıştır :D 

Şimdi gelelim en önemli soruya. Animelerin hayatımdaki yeri?

Anime benim için bir tutkudur , yaşam biçimidir. Hayatımda çok büyük bir rol alır bunun sebebiyse bana hayatı öğretmedisir , bir nevi ebeveynimdir.
Doğduğumdan beri çalışan bir anne ve babaya sahip olduğumdan annesi veya babası çalışmayanlara göre ailemle çok vakit geçiremedim . Ayrıca annemle küçüklüğümden beri ilişkimiz gel-gitliydi , çok çalıştığı için (gerçi onuda anlıyorum ama) eve hep yorgun ve stresli gelip , bütün sinirini babam ile benden çıkartırdı. Babam benim annem gibiydi.Bana annemden çok o baktı , o büyüttü.Anneme göre daha az -neredeyse hiç- seyahatli bir işi vardı bu nedenle hep yanımdaydı.
Günlerden birgün internette gezinirken animeyle tanıştığımda tüm hayatımın değişeceği ve sonunda uğruna feda etmeye değer birşey bulacağım aklımın ucundan bile geçmezdi . Kendine inanmayı , asla pes etmemeyi , hayallerinin peşinden gitmeyi ve bu hayallere ulaşmak için çabalamam gerektiğini yanında aşk , cesaret , yardımseverlik gibi duygular ile birlikte bana animeler öğretti. Hepsini ... Bunun için ilk anime çizeri ve yapımcısı ''Osamu Tezuka''ya minettarım .
Eğer ben şu an bu noktaya kadar gelmiş ve gelecekte de çok daha üst seviyede biri olacak isem tüm başarılarımı/başaracaklarımı animelere borçluyum. Bana hayatı öğretip , yol gösterdiğiniz için TEŞEKKÜRLER ! :)


Not : Yukarıda resimdeki anime AnoHana (asıl adı çok uzun bu kısaltılmıştı internete kısaltılmışınıda yazsanız çıkar.) adlı animeye aittir , bir arkadaş grubunun ölen arkadaşının dönmesi ve tekrar eski arkadaşlarını birleştirmek istemesiyle ilgili çok duygusal ve hayattan kesitler türünün hakkını vermiş bir animedir , kesinlikle tavsiye ederim ^.^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder